Elektrische gitaar

Cursus omschrijving

Spelen op een elektrische gitaar is een alles omvattende, leuke en intensieve bezigheid. 

De elektrische gitaar wordt gebruikt in allerlei muziekstijlen: van Metallica tot Maroon 5, en van Johnny Cash tot John Mayer. En niet te vergeten bij veel van de nummers die vandaag de dag in de hitlijsten staan. De elektrische gitaar kan een instrument zijn waar solo’s op worden gespeeld, maar kan ook perfect worden ingezet als begeleiding voor een mooi lied of als smaakmaker in de band, tijdens een strakke groove in een funkband. Naast de gitaar zelf zijn er natuurlijk ook de versterker en eventuele effectpedalen waar je je als elektrisch gitarist mee bezig kan houden! 

Bij Het Klooster proberen we zoveel mogelijk stijlen aan te bieden en daarmee aan te sluiten bij de smaak en interesse van de cursisten. Natuurlijk vinden we het ook belangrijk om je over je eigen grenzen heen te laten kijken en proberen we je te stimuleren op je weg om een breed inzetbaar gitarist te worden. 

Van absolute beginner tot gevorderde, iedereen is welkom op gitaarles. 

Als je gericht iets wilt leren, bijvoorbeeld een bepaalde techniek of stijl, kan het goed zijn om eerst een proefles of kennismakingscursus te volgen om te kijken of de lessen bij je passen. 
Wanneer je heel jong bent (6,7,8 jaar) moeten we kijken of je echt al goed uit de voeten kunt met de elektrische gitaar en de manier van spelen die daarbij hoort. Maak in dit geval ook eerst een afspraak voor een proefles.Naast de gitaarlessen kunnen cursisten ervaring opdoen met samenspelen door deel te nemen aan: 

– Bandles 
– Bandprojecten 
– Stijlbands, zoals de Bluesband en het Bluegrass Ensemble 
– Jamsessies 

 

Lesvormen en lesdag/lestijd 

Voor alle instrumentale lessen en zanglessen kan er gekozen worden uit verschillende lesvormen. 

Het overzicht van de lesvormen en de bijbehorende cursusprijzen staat onder het tabblad Tarieven. De kosten van een eventuele proefles vervallen als na de proefles vervolglessen worden afgenomen.  

De kennismakingscursus bestaat uit 10 groepslessen van 30 minuten met 3 cursisten òf 8 groepslessen van 30 minuten met 2 cursisten òf 5 individuele lessen van 30 minuten. 
De groepsles bestaat uit 36 wekelijkse lessen van 30 tot 60 minuten met 2 tot 4 cursisten. 
De individuele lessen vinden meestal wekelijks of om de week plaats. 

De lessen starten vanaf maandag 26 augustus 2024, maar na overleg kun je ook beginnen op een later moment in het seizoen. 

Afspraken over de lesdag/lestijd worden door de docent en de cursist/ouder in onderling overleg gemaakt. De docent neemt hierover na aanmelding contact met u op. Bij de proefles en de kennismakingscursus kan gebruik gemaakt worden van een muziekinstrument van Het Klooster en hoeft dus nog geen eigen instrument te worden gehuurd of gekocht. 

Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Proefles 1 x 30 min. tot 21 jaar € 10,-
Kennismakingscursus (zie info) tot 21 jaar € 159,- (3 termijnen van € 53)
Groepsles 36 lessen (zie info) tot 21 jaar € 750,- (10 termijnen van € 75)
Individuele les 9 x 30 min. tot 21 jaar € 336,- (3 termijnen van € 112)
Individuele les 18 x 30 min. tot 21 jaar € 660,- (10 termijnen van € 66 of 5 termijnen van € 132)
Individuele les 18 x 45 min. tot 21 jaar € 970,- (10 termijnen van € 97 of 5 termijnen van € 194)
Individuele les 36 x 30 min. tot 21 jaar € 1290,- (10 termijnen van € 129)
Geen video gevonden.

Jelle Willems

  • Docent gitaar