Bewegingstheater

De zeggingskracht van de lichaamstaal

Cursus omschrijving

In de cursus bewegingstheater krijg je de kans om aan de slag te gaan met je lichaam. Je ontdekt hoe je je fysiek en mimiek kunt inzetten om betekenisvolle scènes te maken. Samen met theaterdocent Remko Weijer en je medecursisten ga je op zoek hoe je je lichaam kunt inzetten om theater te maken. 

Word je soms ook zo moe van al het gepraat? 
Wil je op zoek naar mogelijkheden om met je lijf te spreken? 
Wil je onderzoeken of fysiek spel iets voor je is? 

Vanuit verschillende technieken, onder anderen vanuit de mime corporel, clownerie en andere theatrale bewegingsleer ga je met elkaar het onderzoek aan. Je speelt in verschillende opdrachten en scènes en ontwikkelt zo personages. Je leert te spelen met stiltes en met muziek en zoekt naar theatraliteit in de beweging. 

De focus ligt op het ontdekken en ervaren van verschillende kanten van bewegingstheater. Deze cursus is daarom geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren amateurspelers. 

“Je hoeft het niet te uit te spreken, je lichaam zegt het al.” 

Biografie docent 
Remko Weijer is opgeleid als dramaturg en houdt van het werken met tekst. Hij wil mooie verhalen vertellen over herkenbare onderwerpen die het publiek echt kunnen raken. Daarnaast houdt hij erg van beeldend theater. Theater waar juist niet alles wordt verteld in woorden, maar waar het publiek naar mag kijken en zijn eigen verhalen kan maken.   

Hij heeft zelf in veel voorstellingen gespeeld en weet maar al te goed hoe hard je soms moet werken om bij de kern van een personage te komen. Maar als dat lukt voelt het fantastisch!  

Een aantal jaar geleden deed hij een clownsopleiding. In zijn lessen Remko regelmatig gebruik van fysieke spelopdrachten waarbij het gaat over de eenvoud en absurditeit van het lichaam in de ruimte.  

Remko werkt bij Het Klooster als theatermaker en docent, maar werkt in die hoedanigheid ook op verschillende plekken in het land. Verder werkt hij als clown en speelt hij voorstellingen voor kleuters en in zorginstellingen. Zijn nieuwste passie is het maken van podcasts, die een onderdeel uitmaken van zijn theatervoorstellingen. 

Cursus informatie

Lesdag Donderdag
Lestijd 20.15-21.45 uur
Start 7 november 2024
Aantal lessen 6
Leeftijd Volwassenen
Korting:
Cursus Specificatie Prijs
Bewegingstheater Do 7 nov. 2024 (20.15-21.45 uur) tot 21 jaar € 135,- (2 termijnen van € 67,50)
Bewegingstheater Do 7 nov. 2024 (20.15-21.45 uur) vanaf 21 jaar € 180,- (2 termijnen van € 90)
Geen video gevonden.

Remko Weijer

  • Docent Theater