Cursisten-presentaties

Presenteren neemt een centrale plaats in bij de muziek-, dans- en theaterlessen van Het Klooster. Iedere leerling krijgt minimaal één keer per jaar de gelegenheid om zich te presenteren.

Kleinschalige presentaties vinden plaats in Muziekzaal 31, in de Dansstudio of op de Theaterzolder. Grotere presentaties en voorstellingen vinden plaats in ons prachtige theater. Daarnaast verzorgen cursisten van Het Klooster regelmatig optredens buiten Het Klooster, zoals in de Lutherse Kerk.

Hier vind je de agenda voor de cursistenoptredens en kun je kaartjes reserveren via de links in het overzicht.


> Muziekavond Zang – All about that voice

Maandag 6 februari 2023 – 19:30 uur

€ 5,00. Gratis tot 25 jaar

Deze avond staat in het teken van de leerlingen van de zangdocenten van het Klooster. Hoe divers het talent is dat in en rondom Woerden te vinden is, wordt duidelijk bij deze intieme theatervoorstelling vanuit ons vertrouwde ‘zangcafé’. Jazz, musical, eigen liedjes en bandbegeleidingen, het komt allemaal voorbij tijdens ‘All about that voice’.


> Rabo Open Stage: Talent XL Muziek (UTRECHT TIVOLI VREDEBURG)

Zondag 12 februari 2023 – 15:00 uur

GRATIS

Op zondag 12 februari verzorgen de musici van Talent XL Muziek uit Het Klooster in Woerden een veelzijdig programma bij het Rabo Open Stage in Tivoli Vredeburg (Utrecht). Geniet mee met muziek van Johannes Brahms tot Hans Zimmer. Van Grover Washington tot The Chicks. Muziek om bij weg te dromen en muziek om een dansje op te wagen. Een middag muziek voor ieder wat wils!


> Sax & slag

Woensdag 15 februari 2023 – 19:00 uur

€ 5,00.  Gratis tot 25 jaar

Cursistenavond door leerlingen van Casper Dik (sax), Kees de Dreu (slag) en Harm van Sleen (bandjes).
Speciaal voor deze avond zijn er ensembles en bandjes samengesteld.


> Water en Vuur – Volwassenproductie toneel 

Maandag 20 februari 2023 – 20:15 uur 

€ 7,50. Gratis voor onder 18.  

Ongeplaceerd. Geen reservering nodig voor deelnemers.  

Elf amateurspelers zijn een avontuur aangegaan. In een kort proces zijn ze in onder leiding van regisseur Niek Dekker in de tekst gedoken, hebben zich de personages eigen gemaakt en hun eigen versie gemaakt van een tragikomische toneelstuk. De een heeft meer podiumervaring dan de ander, maar met elkaar spelen zij op 20 februari 2023 ‘Water en Vuur’. ‘Water en Vuur’ is een mozaïektheaterstuk geschreven door Don Duyns. Deze veelgespeelde auteur schreef dit stuk als eerste Nationale Theatertekst. Het is een moderne zedenschets over het Nederland van nu, geplaatst in de microkosmos van een lokaal buurthuis.De passie en onbeholpenheid van de diverse personages komen naar voren. Aan goede bedoelingen geen gebrek, maar niet alles komt zo over zoals de intenties waren. De wereld van buurthuis ‘Het Kompas’ heeft soms verdacht veel weg van onze huidige maatschappij.

Spel: Leontine Angenent, François Bakker, Marjolein Biermans-Zuijderduijn, Janny Bos, Leonie Eggink, Petra de Haan, Milou van Kats, Maaike van der Meer, Piet Rodenburg, Rens van Vliet, Karin Westerbeek. 

Regie: Niek Dekker 

Toneelbeeld: Margrethe Beelen