Welke cursus kies jij?

We hebben  muziekcursussen op meer dan 20 instrumenten, tientallen cursussen in muziek, dans, theater, musical en digital arts met oneindig veel samenspelmogelijkheden. We weten zeker: er zit echt voor iedereen wat bij. Het maakt niet uit wat je ervaring is of hoe oud je bent!

> Klik hier voor een overzicht van al onze cursussen en schrijf je in!


PROEFLESSEN

Muziek instrumentaal / zang

Wil je een muziekinstrument leren bespelen of zangles nemen? Wacht niet langer en start met een proefles! Ga je daarna door met lessen dan worden de kosten van de proefles in mindering gebracht op de vervolglessen. Weet je nog niet welk muziekinstrument je wilt gaan bespelen? Meld je dan aan voor demuziekinstrumentenparade en maak kennis met alle instrumenten!

 

Theater & Musical, Digital Arts, Dans en Muziek

Voor alle groeplessen muziek, dans, theater, musical en digital arts is de eerste les van de cursus tevens proefles. Wel vooraf aanmelden via info@kloosterwoerden.nl.


“Jong geleerd, oud gedaan”. Dit bekende spreekwoord kennen we natuurlijk allemaal. Bij muziek, dans, theater & musical en digital arts gaat dit ook helemaal op. Met ons ruime cursusaanbod hebben we zeker iets passends voor ieder kind.

> MUZIEK –  Welk instrument kies jij?
Bij Het Klooster kun je kiezen uit les op meer dan 20 verschillende instrumenten en natuurlijk ook zangles. Wat kies jij? Weet je nog niet wat je moet kiezen? Doe dan mee met onze muziekinstrumentenparade en maak kennis met alle instrumenten. Als je je aanmeldt voor een proefles of kennismakingscursus krijg je gratis een muziekinstrument van Het Klooster in bruikleen.

> Dans – Schitter jij later in het Zwanenmeer?
Vanaf 4 jaar kunnen kinderen bij Het Klooster starten met Klassiek Ballet. Hou je van dansen maar wil je geen klassiek ballet? Doe dan mee met onze cursus Dansmix, Modern Urban of Dansproductie!

> Theater & musical – Word jij later acteur of musicalster?
Begin dan nu met één van onze theater- en musical-cursussen. Voor de allerjongsten hebben we de cursus Snuffelkunst: snuffel aan muziek, dans en theater en ontdek spelenderwijs wat je het allerleukst vindt.

> Digital Arts – Word jij later een beroemde DJ?
Start dan met onze cursus KIDS DJ en leer stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken om een goede DJ te worden.

Muziek – Dreumes- & Peutermuziek >1-2 jaar & >2-4 jaar
10 weken muziekplezier voor (groot-)ouder en kind op woensdag- of zaterdagochtend.


Kies je eigen pad, want jij weet je leuk vindt en wat niet. Ons cursusaanbod is er op gericht om je te helpen jouw talent te ontwikkelen. Bij al onze lessen en cursussen is er veel ruimte voor eigen inbreng! Doe je mee?

> NIEUW – Jamsessies en Bandprojecten
Iedere 2e dinsdag van de maand organiseert onze Popzolder een jamsessie in de foyer van Het Klooster. Docenten en cursisten die samen muziek maken in een ongedwongen en gezellige sfeer. Daarnaast twee gave nieuwe bandprojecten waarbij Blues en Queen centraal staan.

> NIEUW: DANS Urban Pop
Doe mee met deze nieuwe cursus Urban Pop op vrijdagmiddag waarbij verschillende dansstijlen gecombineerd worden met performen. Veel aandacht dus voor jouw uitstraling op het podium.

> Dansproductie
Vertel je eigen verhaal d.m.v. dans en schitter op ons prachtige
theaterpodium.

> Digital Arts – Maak je eigen game
Games zijn leuk om te spelen, maar veel leuker om zelf te maken. Hoe je dat doet, leer je in de cursus Game Design.

> Theater & Musical – Maak je eigen theatervoorstelling
In de cursussen Theaterproductie voor jongeren van 12-15 jaar en 16-23 jaar maak je samen met theaterdocenten Sanne Dorrepaal en Niek Dekker jullie eigen theatervoorstelling.


Doe het nu! Je bent nooit te oud om te leren. steeds meer volwassenen vinden de weg naar Het Klooster, Om hun hobby van vroeger weer op te pakken of te starten met waar het eerder nooit van gekomen was. Gun jezelf die stap en ontdek hoe muziek, dans, theater & musical en digital arts je leven verrijkt. Laat je verrassen en verras jezelf!

> NIEUW: Samen musiceren – Cappuccino Koor

Bent u 60+ en houdt u van zingen, mooi koorrepertoire en een fijne sfeer met andere zangliefhebbers? Dan bent u van harte welkom.

> NIEUW Oude Muziek afdeling
Naast onze Popzolder starten we nu ook met een afdeling Oude Muziek. Gespecialiseerde muziekdocenten nemen je mee in de uitvoeringspraktijk van de Oude Muziek. Speel mee in onze kamermuziek ensembles of volg lessen op bijvoorbeeld klavecimbel, luit, traverso, blokfluit of barokviool.

> NIEUW Theater & Musical – Cabaret
Voor wie een nieuwe kant van zichzelf wil ontdekken, voor wie bij zichzelf een klein komisch vlammetje voelt en voor wie droomt van het ontwikkelen van zijn/haar schrijftalent, biedt Het Klooster dit jaar de nieuwe cursus Cabaret voor beginners aan.

> NIEUW Theater & Musical – Oriënteren op Regisseren
In de nieuwe cursus Oriënteren op Regisseren krijg je in zeven lessen inzicht in wat regisseren inhoudt.

> Cappuccino Orkest
Wekelijks samen muziek maken op dinsdagmiddag in een gezellig orkest (50+).

> Moderne Dans
Op vrijdagochtend staat de dansstudio in het teken van Moderne Dans. Je maakt kennis met verschillende moderne dansstijlen en leert je emoties uit te drukken in dans. Ook zonder danservaring ben je van harte welkom. De inhoud van de les wordt afgestemd op de mogelijkheden van de cursisten. Er start ook een speciale cursus voor 60+.


Samen musiceren in koren, bands, ensembles en orkesten

Bij Het Klooster staat samen musiceren centraal. Naast lessen op meer dan 20 verschillende muziekinstrumenten en zang kun je bij Het Klooster structureel en projectmatig samen musiceren in tal van koren, bands, ensembles en orkesten. Van Strijkorkest Zaagsel tot de Klooster Big Band, van het Cappuccino Orkest tot het Bluegrass Ensemble, van Jamsessies in de foyer tot het Close Harmony Projectkoor. Kijk op de website naar alle mogelijkheden van Samen Musiceren en speel of zing ook mee!

> Lees meer